Smokkelmolen *********

Bed & Breakfast in riemst

Overall Rating


Geen Reviews beschikbaar

B&B Smokkelmolen

De Smokkelmolen is een luxe Bed and Breakfast in een 500 jaar oude watermolen op de grens van Maastricht. Gelegen in een groene oase van rust, de warme vallei van de Jeker, de noordelijkste wijnstreek van Europa. Vanuit dit in 2016 sfeervol gerestaureerde monument kunt u urenlang wandelen of fietsen in de natuur. De gezelligheid van hartje Maastricht ligt maar 10 minuutjes verderop. Ons zonnige terras aan het water biedt vrij uitzicht over de vallei en met het waterrad zorgen we intussen voor duurzaam opgewekte energie. Op zondagmiddag laat de molenaar u zien hoe wij ambachtelijk graan malen. 

Vertel aan de B&B eigenaar dat je hen gevonden hebt via https://bedandbreakfast.be/

----

Kamers

garden

Kamer : graanzolder

2 persoonskamer, boxspring 180 x 200, tv, comfortabele bank en gezellig zitje. Ruime inloop regendouche, wastafel en toilet.

De graanzolder was de opslagplaats van de Smokkelmolen. Tijdens de restauratie werden er verschillende soorten graan gevonden van honderden jaren geleden. In de graanzolder is nog steeds het uilengat aanwezig, weliswaar dichtgemaakt met een mooie glaspartij. Uilen, die als muizenvangers te boek staan, konden zich dan in graanschuren aan de muizen te goed doen en aldus het graan beschermen. Naast hun oorspronkelijke functie dienden ze ook als ventilatie-opening.

Personen : 2

omschrijving : een tweepersoonsbed

Badkamer : Eigen badkamer
garden

Kamer : luikamer

Kleine kamer, boxspring 140 x 200 en uitzicht op molenkamer. tv, luie stoel en salontafeltje. Ruime inloop regendouche, wastafel en toilet.

Onze kleinste kamer was vroeger de luizolder. Hier bevond zich het luiwerk. Het luiwerk is de inrichting in de molen voor het ophijsen (luien) en laten zakken (afschieten) van zakken graan en meel. Door de ruime glaspartij van de luizolder heeft u een riant uitzicht op de maalvloer van de Smokkelmolen.

Personen : 2

omschrijving : een tweepersoonsbed

Badkamer : Eigen badkamer
garden

Kamer : meisjeskamer

2 persoonskamer, boxspring 180 x 200, tv, comfortabele bank en gezellig zitje. Ruime inloopdouche, wastafel en separaat toilet.

Zoals de naam al aangeeft is dit de kamer waar de dochters van de molenaar sliepen. De kamer bevindt zich precies boven de ouderlijke slaapkamer (nu opkamer/receptie) en had geen eigen toegang maar was enkel bereikbaar met een laddertje via de ouderslaapkamer om te voorkomen dat de dames stiekem nachtelijk bezoek kregen.

Personen : 2

omschrijving : een tweepersoonsbed

Badkamer : Eigen badkamer
garden

Kamer : Jongenskamer

2 tot 4 persoonskamer, boxspring 180 x 200, tv, comfortabele slaapbank en gezellig zitje. Ruime inloop regendouche, wastafel en toilet.

Personen : 4

omschrijving : een tweepersoonsbed

Badkamer : Eigen badkamer

Faciliteiten : TV
Info

Areas

Wielersport : 0 KM

Mountainbike : 0 KM

Wandelen : 0 KM

Museumbezoek : 0 KM

Winkelen : 0 KMInfo

Beoordelingen

Geen Reviews beschikbaar

Review toevoegen

Teken het Gastenboek en win een B&B cheque van 100 euro

Gelieve akkoord te gaan met onze Algemene Voorwaarden

Recensie toegevoegd

Ben het eens met de Algemene Voorwaarden

De Captcha waarden komen niet overeen. Probeer het opnieuw.

Beschikbaarheid

De eigenaar van het hotel heeft besloten niet te werken met dit reservatiesysteem.

Reserveer online

Laden..