Chalet Fantastic Place *********

Bed & Breakfast in Baarle-Nassau

Overall Rating


Geen Reviews beschikbaar

B&B Chalet Fantastic Place

Chalet Fantastic Place is de ideale locatie voor een aantal lekker ontspannen dagen in een bosrijke omgeving.

Op het eigen terrein ervaart u veel rust en privacy en in de nabije omgeving is veel te doen. In deze map vindt u diverse suggesties voor uitstapjes, maar ook leuke lokaties om gezellig een hapje te eten.

Verder zal uw gastvrouw Chrissy er alles aan doen om het u naar de zin te maken. U kunt gebruik maken van de ontbijtservice, barbequeservice ,linnenpakket en indien mogelijk en gewenst kunt u op een gewenste locatie worden afgezet en weer opgehaald.

Uiteraard hopen we dat u het hier naar uw zin zult hebben. En wellicht weer eens terugkomt. In ieder geval willen we u vragen om een reactie achter te laten in ons gastenboek en we zouden heel erg gelukkig worden als u een recensie schrijft op onze facebookpagina en deze site.

Op onze facebookpagina https://www.facebook.com/lekkerovernachten/ kunt u informatie vinden over de mogelijkheden in en om het chalet. In de map die u in het chalet zult aantreffen staat veel informatie over Baarle Nassau en omgeving.

Het chalet bevindt zich op vakantiepark Parc De Kievit . Het is gelegen op de grens van Nederland en België in Baarle Nassau. Een omgeving met veel mogelijkheden tot fiets- en wandeltochten. Op het bosrijke park kunt u genieten van de rustige  en mooie omgeving. Het chalet is gelegen op een plek met veel privacy.

U kunt hier verblijven voor één nacht maar uiteraard zijn langere verblijven ook mogelijk

BBQ    10,--

Het is mogelijk een Weber barbecue te huren incl. 1 zak kolen.

Breng- en haalservice  in overleg

Lekker uit eten? Geen BOB afspraken nodig. Gastvrouw Chrissy haalt jullie op bij het chalet en brengt jullie weer veilig thuis. Dit geldt alleen voor de restaurants gelegen in Baarle- Nassau/Hertog. Vraag naar de mogelijkheden.

.

Take me to the fantastic place

Keep the rest of my life away

Take me to the fantastic place

Keep the rest of my life away  (Marillion)

Vertel aan de B&B eigenaar dat je hen gevonden hebt via https://bedandbreakfast.be/


Kamers

garden

Kamer : Slaapkamer

---

Personen : 2

omschrijving : een tweepersoonsbed

Badkamer : Eigen badkamer
garden

Kamer : Huiskamer met tweepersoonsslaapbank

---

Personen : 2

omschrijving : een tweepersoonsbed

Badkamer : Eigen badkamer

Faciliteiten : TV, Radio, Zitplaats, Kinderen, Begane grond, Eigen inkom, Terras, Appartement met keukenLaagseizoen :
per Kamer - 85
voor 1 persoon - 77,50
voor 2 personen - 85
Hoogseizoen :
per Kamer - 85
voor 1 persoon - 77,50
voor 2 personen - 85


Info

Areas

Zwemmen : Openluchtzwembad op park KM

Wielersport : Vele mooie fietsroutes KM

Mountainbike : KM

Wandelen : Mooie bosrijke omgeving KM

Tennis : Tennisbanen te huur op he KM

Paardrijden : Paardenverhuur op korte a KM

Kanoën : 0 KM

Vissen : 0 KM

Museumbezoek : 0 KM

Gourmet / Dinner : Leuke, gezellige restaura KM

Winkelen : 0 KMInfo

Baarle-Nassau

Unieke enclavesituatie in Baarle-Nassau-Hertog

Het dorp Baarle, bestaande uit de Nederlandse gemeente Baarle-Nassau en de Belgische gemeente Baarle-Hertog, ligt midden in de denkbeeldige driehoek van Breda, Tilburg en Turnhout. Vaak wordt gedacht dat Baarle precies op de grens van Nederland en België ligt, waarbij de grens door één straat loopt. Dit is echter onjuist. In Baarle is er namelijk sprake van een enclavesituatie. Een enclave is een stuk grondgebied dat geheel omringd is door grondgebied van een andere staat. Wat Baarle zo uniek maakt is dat er niet sprake is van één enclave; het zijn er dertig in totaal! Baarle-Hertog Het Belgische Baarle-Hertog bestaat uit 22 enclaves. Deze 22 stukken grond zijn geheel omgeven door Nederlands grondgebied. Net over de officiële rijksgrens, in België, is het kerkdorp Zondereigen gelegen, dat eveneens tot de gemeente Baarle-Hertog behoort. De gehele gemeente Baarle-Hertog heeft een oppervlakte van 748 hectare met ongeveer 2.250 inwoners.

Baarle-Nassau Het Nederlandse Baarle-Nassau heeft op haar beurt 8 enclaves, waarvan er 7 als sub-enclaves in de twee grootste Belgische enclaves liggen en één nabij het kerkdorp Zondereigen. Naast de kern Baarle-Nassau behoren het kerkdorp Ulicoten en het gehucht Castelré tot de gemeente Baarle-Nassau. Castelré ligt als een schiereiland in België op 11 km van het centrum van Baarle-Nassau. De gehele gemeente Baarle-Nassau heeft een oppervlakte van 7.641 hectare met ongeveer 6.500 inwoners.

Grens duidelijk zichtbaar De grens loopt in Baarle dus kris kras door wegen, huizen en tuinen. In de bebouwde kom van Baarle worden de enclavegrenzen overal zichtbaar gemaakt met behulp van speciale stoeptegels en aluminium plaatjes in het wegdek. Zo kunt u precies zien waar de grens loopt. Ook de nationale driekleur die op de huisnummerbordjes is weergegeven, kunt u zien of de voordeur van een woning of gebouw zich in België of Nederland bevindt.

Het ontstaan van de enclaves in Baarle-Nassau-Hertog

In de geschiedenis treffen we de naam Baarle voor het eerst aan in 992, wanneer gravin Hilsondis haar bezittingen in het land van Strijen, waar Baarle dan toe behoort, in een stichtingsakte vermaakt aan de abdij van Thorn in Limburg.

Hertog van Nassau

In 1198 werd de basis gelegd voor de Baarlese enclavesituatie door Godfried II van Schoten, Heer van Breda. Zijn gebied, waaronder Baarle, lag tussen Hertogdom Brabant en het Graafschap Holland in. Toen Dirk VII van het graafschap Holland in 1190 aanspraak maakte op het land rond Breda, sloot Godfried van Schoten, de heer van Breda, zich aan bij het Hertogdom Brabant. Godfried van Schoten werd daardoor leenman van Breda. Om zijn macht niet te verliezen kreeg Godfried van Schoten van de hertog van Brabant ook nog extra stukken land bij Baarle. Dit waren echter woeste stukken grond. De vruchtbare grond rond Baarle hield Hertog Hendrik I voor zichzelf. In 1198 lagen er dus stukken land in Baarle die rechtstreeks onder de Hertog van Brabant vielen. Dit werd later Baarle-Hertog. De gebieden rond Baarle, die in handen waren van de leenman van Breda, kwamen via erfopvolging in handen van het geslacht van Nassau. Dit werd het latere Baarle-Nassau. De enclaves waren geboren.

Fietsen en wandelen in Baarle-Nassau-Hertog

POOSPLAATSEN  In 2013 zijn in de partnergemeenten van Land van Mark & Merkske (Hoogstraten, Baarle-Hertog, Merksplas), steeds in de omgeving van de Mark, acht "poosplaatsen" ingericht. Dit zijn grote keien, waarop gedichten gebeiteld zullen worden die iets zeggen over de omgeving van de poosplaats. Rond de poosplaatsen zijn ansichtkaarten ontwikkeld.

In meer dan één opzicht is in dit gebied sprake van een grensstreek. Niet alleen loopt er de grens tussen Nederland en België, maar het gebied kenmerkt zich ook door een voortdurend aan elkaar grenzen van natte beekdalen of vennen en droge hoge gronden. Juist deze voortdurende afwisseling maakt het landschap zo boeiend. Er is hier bovendien iets wat schaars wordt in Nederland: een horizon, die nog niet bepaald wordt door het ingrijpen van de mens. Er is ruimte en rust, een ander levensritme.

De kunstenares Pien Storm van Leeuwen zocht in dit grensgebied een twintigtal plekken, die samen een beeld geven van de diversiteit van de streek. Een aantal  poosplaatsen bevindt zich in dorpskernen, de andere in de vrije natuur.

Fietsen in en om Baarle-Nassau-Hertog

Uitgestrekte bosgebieden, vennen en heidegebieden brengen u in de sfeer van rust en ruimte. En al fietsend passeert u natuurlijk meerdere keren de grens. Baarle is aangesloten op het fietsroutenetwerk. Daarmee fietst u van knooppunt naar knooppunt en stelt zelf uw route samen. Op dit moment worden er in de omgeving nieuwe knooppunten toegevoegd, klik hier voor de juiste gegevens. Baarle ligt aan een oude spoorwegverbinding tussen de steden Tilburg en Turnhout, die in de volksmond 'Bels Lijntje' wordt genoemd. Daar waar vroeger de stoomtrein reed, ligt nu een prachtig fietspad, die u langs diverse dorpen in de grensstreek voert. De VVV Baarle-Nassau-Hertog heeft  fietsroutes uitgegeven. Deze zijn gebaseerd op de fietsroutenetwerken en leiden u langs de mooiste plekjes in de omgeving. 

 

 

Wandelen in en om Baarle-Nassau-Hertog

Bent u op zoek naar de grens? De Onbegrensde grenzenwandeling neemt u mee door de dorpskern van Baarle. U wandelt langs bijzondere historische plekjes en steekt diverse malen de grens over. De huisnummers laten u zien of u in België of in Nederland wandelt. Deze rondwandeling is tevens mogelijk onder begeleiding van een gids. Voor meer informatie VVV kantoor Baarle-Nassau-Hertog.

Maar er is meer: In de landelijke omgeving van Baarle is het heerlijk wandelen. Uitgestrekte zanddreven en smalle bospaadjes nodigen u uit voor een fikse wandeltocht. In Baarle om omgeving kunt u gebruik maken van het wandelroutenetwerk De Baronie-Biesbosch, waarbij de wandelpaden door middel van knooppunten aan elkaar verbonden zijn. Zo stippelt u zelf heel gemakkelijk uw eigen tocht uit. De VVV Baarle-Nassau-Hertog heeft op basis van deze knooppunten wandelroutes uitgegeven, die u leiden naar de mooiste plekjes in de omgeving. 

Op de grens tussen Nederland en België meandert riviertje het Merkske door het landschap. Hier heeft Staatsbosbeheer 4 laarzenpaden en 1 rolstoelroute aangelegd. Bij deze bewegwijzerde wandelroutes dient het woord laarzen letterlijk te worden genomen. De routes voeren u door het drassige beekdal van het Merkske, door weilanden en bossages naar delen van beschermde gebieden waar bijzondere flora en fauna te zien is.

Het is ook mogelijk om via GPS te wandelen.

Horeca in Baarle-Nassau-Hertog

Baarle is van oudsher een Bourgondisch dorp. Niet alleen de Baarlenaren, maar ook onze bezoekers laten zich een puntzak "Belse friet" of een lekker pintje welgevallen. Maar u kunt hier ook genieten van een culinair 3-gangendiner in één van de sfeervolle restaurants. In de zomermaanden is het heerlijk toeven op de gezellige terrassen in het dorpscentrum. Wij wensen u alvast smakelijk eten en proosten op een aangenaam verblijf!

 

Beoordelingen

Geen Reviews beschikbaar

Review toevoegen

Teken het Gastenboek en win een B&B cheque van 100 euro

Gelieve akkoord te gaan met onze Algemene Voorwaarden

Recensie toegevoegd

Ben het eens met de Algemene Voorwaarden

De Captcha waarden komen niet overeen. Probeer het opnieuw.

Beschikbaarheid

De eigenaar van het hotel heeft besloten niet te werken met dit reservatiesysteem.

Laden..